VSS Meat presenteert

lamsstoofpotje

een culinair stoofpotje


Een stoofpotje om je vingers bij af te likken. Ko deelt een van zijn favoriete recepten; een heerlijk lamsstoofpotje met Midden-Oosters tintje. Voor dit gerecht is gekozen voor Buytengewoon lamsvlees, bekend om de hoogwaardige kwaliteit, rijke smaak en malse textuur.

benodigdheden

  • 2,5 kg Buytengewoon lamsnek
  • 4 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 paprika's
  • 1 prei
  • 3 wortels
  • 3 aardappels
  • ras el hanout kruiden
  • 2 tl oregano
  • mango cinnamon sauce | saus.guru
  • 800 ml groentebouillon
  • olie om in te bakken

Perfecte bereiding
in
7 stappen

01
Verwarm de Ofyr.

02
Snijd de lamsnek in blokjes en bestrooi het vlees met ras el hanout kruiden.

03
​​​​​​​Bak het vlees rondom aan op de Ofyr.

04

​​​​​​​Doe het vlees in de Dutch Oven en zet op het vuur.

05
Snijd de uien, knoflook, paprika's, prei, wortels en aardappels in blokjes. Bak dit kort op de Ofyr.

06
​​​​​​​Voeg de groenten toe aan het vlees en roer dit goed door elkaar. Voeg de saus en organo toe en blus af met bouillon.

07
Breng het stoofpotje aan de kook en laat het ongeveer 2 uur op het vuur staan. Serveer met rijst of couscous. Eetsmakelijk!

een stoofpotje met een midden-oosters tintje, om je vingers bij af te likken


ko van asselt • ko on fire | slager VSS Meat


Altijd op
zoek naar perfectie
in smaak