klantverhaal

thermen berendonck

het verhaal van thermen berendonck


Met een lading kipdijen, lam en andere vleessoorten rijden we drie keer per week een sprookje binnen: Thermen Berendonck in Wijchen. In deze oosterse welnesswereld genieten dagelijks zo'n duizend gasten van ontspannende sauna's, bubbelende baden, groene tuinen en... de Indiase keuken.


Kwaliteit staat voor ons altijd op nummer één.

Dat én goede service vind ik het allerbelangrijkste aan onze leveranciers. En dat krijg ik bij Vss


heine ruitenbeek • thermen berendonck

Indiase keukenInterne link

In Thermen Berendonck waan je je in India. Misschien nog wel het meest in restaurant Tri Dosha. Hier serveren ze het gezondste en lekkerste uit de Indiase keuken. En dan is er nog een restaurant, eentje met Europese gerechten met Indiase invloeden. Van stoof tot saté. In beide keukens zwaait chef-kok Heine Ruitenbeek al twee jaar de scepter. 'We gebruiken hier veel kip en redelijk wat lamsvlees', vertelt Heine. 'Rundvlees gebruiken we minder, alleen in de Europese keuken. Want ja, de koe is heilig in India. Nu het wildseizoen is begonnen, werk ik ook graag met hert. Wildstoof met een Indiase touch, erg lekker. We gebruiken dus best veel soorten vlees. En alles komt bij VSS vandaan.

Meedenken met de menukaart

Elk kwartaal verandert de menukaart in Thermen Berendonck. 'Bij het bedenken van de nieuwe gerechten heb ik al contact met VSS', legt Heine uit. 'We moeten drie maanden lang hetzelfde vlees leveren voor dezelfde menuprijs. Met Reijer en Gerwin overleg ik over aantallen en prijzen. Zo werkten mijn voorgangers al. Omdat zij heel tevreden waren, werk ik nog steeds op deze manier. We maken duidelijke afspraken en ze leveren netjes. Daar heb ik geen omkijken meer naar.'

Speciale wensen van de chef-kokVeel koks van toprestaurants hebben speciale wensen voor hun vlees. Ook Heine. Sommige vleessoorten snijden we volgens zijn instructies. 'Ik zoek een middenweg: wat doen we zelf en wat laten we VSS doen? Want wat kipdijblokjes snijden is leuk. Maar 240 kilo kip snijden voor onze butter chicken, daar is de lol snel vanaf. Dat besteden we dus uit. VSS levert ons blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter.' Sommige delen van de bereiding doen ze bij Thermen Berendonck liever zelf. 'Niet om de prijs', legt Heine uit, 'maar om de variatie voor de keukenmedewerkers. We serveren nu bijvoorbeeld hertenbout. Ik vind het leuk om mijn koks te leren hoe je zo'n hertenbout uitbeent. Het kan zijn dat ik het na een mand alsnog aan VSS uitbesteed. Dat ligt aan de bezetting in de keuken. Maar daar kom ik altijd uit met Reijer en Gerwin. De flexibiliteit is heel fijn.'


Interne linkKwaliteit op nummer éénInterne linkInterne link

​​​​​​​Over de keukenbrigade van Thermen Berendonck gesproken. Die komt ook wel eens in 't Harde. Heine: 'Als ik nieuwe jongens in de keuken heb, nodigt VSS ze altijd uit om bij hen te komen kijken. Om te zien waar ons vlees vandaan komt. Ze proberen je bij hun producten te betrekken. Het is een stabiele leverancier die je goed op de hoogte houdt. En meedenkt: is dit misschien iets voor jullie?' Zo is ook de tournedos op hun menukaart beland. 'Die heeft VSS ons laten proeven. Een ontzettend mooi product. Kwaliteit staat voor ons allemaal altijd op nummer één. Dat én goede service vind ik het allerbelangrijkste aan onze leveranciers. Belangrijker dan de prijs. Natuurlijk let ik op de portemonnee, maar kwaliteit is doorslaggevend. En dat krijg ik bij VSS.'

Wil jij ook (h)eerlijk vlees voor je klanten?

​​​​​​​


Altijd op
zoek naar perfectie
in smaak