klantverhaal

restaurant derk

het verhaal van restaurant derk


Midden in de Gelderse Vallei, in Wekerom, vind je Restaurant Derk.

Een nieuw adres om te genieten van smakelijke, herkenbare gerechten met lokale producten.

En natuurlijk vlees van VSS Meat.


als beginnend ondernemer zoek ik iemand die ik kan vertrouwen. Vss heeft korte lijntjes, geen gedoe met vertegenwoordigers, goede prijzen en denkt ook nog eens mee.


dirk buijs (chef & eigenaar), Troy (leerling kok), Jaap (chef-kok) • restaurant derk

Eén jaar Derk Eigenaar en kok Dirk Buijs had laatst wat te vieren. Zijn Restaurant Derk en bijbehorende Cafetaria het Witte Paard in Wekerom bestond één jaar. De jonge ondernemer bouwde de plaatselijke kroeg om tot een restaurant. Met succes. Gasten schrijven lovende recencies en komen graag terug. 'We koken met lokale producten herkenbare gerechten', vertelt Dirk, die ook kok is. 'Denk aan kogelbiefstuk, ossenhaas, kipsaté of rib-eye. Goed vlees, van VSS Meat. Met de groentengarnituur laten we zien wat we in huis hebben. En met onze enorm goeie sauzen.'

Korte lijntjes, goede prijzen

Dirk komt bij 't Edelhert in Elspeet vandaan. Ook een bekende van ons. 'Zolang ik me kan herinneren werk ik met vlees van VSS Meat. Het is altijd superfijn werken met Reijer. Als je iets nodig hebt, stuur je een appje. En de volgende dag is het geleverd. Maar belangrijker; het zijn goede producten. Je kunt nog zo'n goeie kok zijn, maar als je een slechte biefstuk hebt, bak je er niks van.' Dus toen Dirk voor zichzelf begon, stond meteen vast wie al zijn vlees moest leveren. 'Er zijn zat slagers in Nederland die goed vlees leveren, maar ik heb alleen VSS benaderd. Als beginnend ondernemer zoek ik iemand die ik kan vertrouwen. VSS heeft korte lijntjes, geen gedoe met vertegenwoordigers, goede prijzen en denkt ook nog eens mee.'

Slager in hart en nierenInderdaad, we tippen graag mooie producten. De gasten van Restaurant Derk wilden graag rib-eye op de menukaart, dus kregen we van Dirk de vraag: hebben jullie nog mooie, speciale rib-eye liggen? 'Reijer appte meteen foto's', lacht Dirk. 'En leverde met de volgende bestelling een proefmodelletje runderrib-eye mee. Die was top en staat nu op de kaart. Lekker met chimichurri en een jus met zwarte knoflook.' Ook toen Dirk wildavonden voor zijn gasten wilde organiseren, dachten we mee. 'Reijer was meteen enthousiast en had tig ideeën. Uiteindelijk hadden we een voorgerechtenparade met hammetjes van VSS. En stands waar je wild kon proeven. Reijer stond zelf ook een hertenbout uit te benen. Hij is een slager in hart en nieren. Het waren ontzettend geslaagde avonden.'


Nooit klachten over het vleesInterne linkInterne link​​​​​Al een jaar lang rijden we dus twee keer per week naar Wekerom. Dirk: 'Het werkt gewoon heel fijn met VSS Meat. Ze weten hoe ik mijn vlees wil hebben. Geportioneerd op 200 gram. En hele sucades en ossenhazen, die we zelf snijden. Een restaurant van nul opbouwen, kost veel tijd en energie. Dan is het fijn dat het vlees altijd goed is. In het afgelopen jaar hebben van onze gasten nog nooit klachten gekregen over het vlees. Dat zegt iets over de kwaliteit.'

Wil jij ook (h)eerlijk vlees voor je klanten?

​​​​​​​


Altijd op
zoek naar perfectie
in smaak