Moods & Roots is geen gewone cateraar. Ja, ze cateren bedrijfsfeesten, bruiloften, barbecues en andere evenementen. Maar hun chef-koks koken óók op opvanglocaties voor vluchtelingen. Verse, gezonde maaltijden met (halal) vlees van VSS Meat.
Jeroen Bruins • chef-kok Moods & roots
De uitvalsbasis van Moods & Roots is Kampen. We rijden vanuit 't Harde regelmatig naar deze Hanzestad om vlees te leveren voor de evenementen die ze organiseren. 'Dat gaat van gigantische bedrijfsfeesten met duizenden mensen tot knusse tuinbarbecues voor twintig personen,' vertelt chef-kok Jeroen Bruins.
Verse maaltijden voor vluchtelingen
Heel bijzonder is dat Jeroen en zijn collega's ook dagelijks koken op opvanglocaties voor vluchtelingen. 'We beheren een groot aantal vluchtelingenboten, van Texel tot Krimpen aan den Ijssel. Dit wordt gefaciliteerd en gemanaged door ons zusterbedrijf River Roots. En Moods & Roots verzorgt de catering. Elke dag zorgen onze chef-koks daar én op opvanglocaties in het land voor verse maaltijden voor vluchtelingen. Met vlees van VSS Meat. We koken in de keuken van de opvanglocatie of bij een mobiele keuken in de buurt. Soms met hulp van de vluchtelingen. Zij kunnen een diploma of certificaat als keukenhulp behalen.'
Van barbecuepakketten tot halal vlees. Jeroen regelt het allemaal voor Moods & Roots. 'Bestellen gaat heel soepel. Ik kan vooruitplannen en leveringen combineren. En is er iets? Eén appje of mailtje naar Reijer of een andere slager en het wordt geregeld.' De chef-kok werkt nu anderhalf jaar bij Moods & Roots. Hij kende VSS Meat wel, maar had er nooit zaken mee gedaan. 'Vanaf het eerste moment was het contact goed. Ze nemen echt de tijd voor je. En het vlees is van topkwaliteit. Ik ben vooral fan van VSS' evenementenburger. Die hebben ze speciaal gemaakt voor klanten zoals wij. Een goede hamburger voor een goede prijs. VSS denkt altijd met ons mee, vooral bij grote evenementen, en daar ben ik heppiedepeppie mee.'
Wil jij ook (h)eerlijk vlees voor je klanten?