klantverhaal

markt 11

het verhaal van markt 11


Bij restaurant Markt 11 in Nunspeet draait alles om sfeer, smaak en net even anders durven zijn.
Dat past perfect bij VSS Meat.


'bij vss vonden we wat we zochten.mooi vlees voor een nette prijs, goede service en korte lijnen. het klikte meteen.'


jannick schekman • markt 11

Gerechten met een eigen twistInterne link

Toen het jonge stel Jannick Schekman en Loes Zevenbergen vijf jaar geleden Markt 11 openden hadden ze een plan: dit moet een gewoon gezellig restaurant worden. Gericht op modern en goed eten. 'We wilden iets doen wat bij ons past,' legt Jannick uit. 'Geen stijve bedoening, maar een fijne sfeer en gerechten op niveau.' Die aanpak werkt. In korte tijd bouwden ze een vaste gastenkring op. Markt 11 is niet meer weg te denken uit hartje Nunspeet.
De gerechten zijn herkenbaar, maar altijd met een eigen twist. Jannick: 'Een biefstuk kun je overal eten. Wij maken er iets bijzonders van. Andere saus, anders geportioneerd. We serveren bijvoorbeeld een côte de boeuf op een plank voor twee personen. Door de kwaliteit van het vlees, de portsaus en de presentatie valt die ontzettend goed in de smaak bij onze gasten.'

Mooi vlees voor een nette prijs

Markt 11 werkt met vlees van VSS Meat. 'We zijn ooit via via bij VSS terecht gekomen, en het klikte meteen,' vertelt Jannick. 'We zaten eerst bij een grote groothandel, maar daar waren we niet supertevreden over de kwaliteit en de prijs van sommige producten. Bij VSS vonden we wat we zochten: mooi vlees voor een nette prijs, goede service en korte lijnen.' Of ze nu kippendij, diamanthaas of serranoham nodig hebben bij Markt 11: we komen het vers brengen. En we denken met de keukenbrigade mee. 'Als onze chef-kok iets buiten de kaart of iets nieuws wil proberen, overlegt hij met Reijer. We leggen een idee neer en samen maken we er iets moois van. Zo kozen we al eens de superzachte UMI Beef flat iron steak uit Urguguay als special.'

Slimme oplossingen in drukke tijden

In de zomermaanden draait Markt 11 op volle toeren. Dan zit het terras vol, draait de keuken keihard en moet alles kloppen. 'Juist dan werkt het extra lekker met VSS,' zegt Jannick. 'We krijgen veel vlees al geportioneerd binnen. Dat scheelt tijd en zorgt voor constante kwaliteit. Zo houden wij ruimte om creatief en scherp te blijven. En dat zie én proef je terug op het bord.'


Altijd op
zoek naar perfectie
in smaak